Aardbeien-rabarber taart

Ingrediënten

- 450 gram gesneden aardbeien
- 450 gram gesneden rabarber
- 300 gram witte suiker
- 25 gram (instant) tapioca
- 1 kneep vers citroensap
- taartdeeg
- 45 gram boter

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 graden C. Plaats een taartvorm op een bakplaat.
- Meng de aardbeien, rabarber, suiker, tapioca en het citroensap in een kom en laat staan gedurende 15 minuten, roer af en toe. Doe een taartkorst in een taartvorm en giet de vulling over de korst. Strooi stukjes boter over de vulling en leg vervolgens de tweede korst over de vulling. Kneed de randen samen met een vork om de taart dicht te maken. Snijd een aantal gleuven in de bovenste korst met een scherp mes.
- Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is en de vulling begint te borrelen, 40 tot 55 minuten.