Aardbeiencrêpes
Ingredienten
Voor de crêpes
- 1 ei
- 60 ml magere melk
- 75 ml water
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 65 gr bloem
- 1/4 theelepel suiker
- snufje zout
Voor de vulling
- 50 gr stukjes pure chocola
- 150 gr verse aardbeien, in plakjes
- slagroom, stijfgeslagen met wat suiker.
- 1 banaan, gesneden in plakjes.
Bereidingswijze
- Mix in een grote kom ei, melk, water en olie. Mix de bloem, suiker en zout erdoor tot het een glad geheel is.
- verhit een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Doe een schep beslag in het midden van de pan en draai de pan om zodat het beslag zich verdeelt over de bodem. Bak 2-5 minuten tot de crêpe goudbruin aan een kant is, draai eenmaal om. Herhaal dit met het resterende beslag.
- Smelt in een kleine steelpan op laag vuur de stukjes chocolade, onder voortdurend roeren. Haal van het vuur.