Aardbeien Romanoff
Ingrediënten
- 500 gr. aardbeien
- 60 cc. Grand Marnier
- sap van ½ sinaasappel
- sap van ½ citroen
- 1 l. vanilleroomijs
- 3 dl. slagroom, opgeslagen tot yoghurtdikte
- eventueel gebruineerd amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Was de aardbeien en verwijder daarna pas de kroontjes; snijd grote aardbeien in vieren, halveer kleinere; marineer de aardbeien daarna desgewenst met nog wat extra likeur.
- Verdeel de aardbeien over coupes of diepe borden; houd een deel van de aardbeien achter voor de Romanoff saus.
- Doe de aardbeien met wodka en de likeur in de blender en pureer het geheel; voeg vervolgens het ijs en – eventueel – de room toe.
- Pureer het geheel tot een romige milkshake en serveer over de aardbeien. Werk het gerecht af met een toefje slagroom en een takje munt. Direct serveren, desgewenst bestrooid met wat amandelschaafsel.