Ingrediënten:

- 140 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr ruwe rietsuiker
- 3 eieren
- 220 gr zelfrijzend bakmeel
- 1/4 theelepel zout
- 4 eetlepels verse aardbeien, zeer fijngesneden en uitgelekt

Bereidingswijze

- De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
- In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen. Zelfrijzend bakmeel met zout vermengen, het botermengsel toevoegen en het geheel grof mengen. Tenslotte de aardbeien erdoor scheppen. Het beslag gelijkmatig over de vormpjes verdelen.
- 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De bakvorm op een rooster zetten en laten afkoelen. Als de muffins zijn afgekoeld de cakejes op een presenteerschaal leggen en eventueel glaceren met glazuur naar keuze.