Logo

Ingrediënten:

- 140 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr ruwe rietsuiker
- 3 eieren
- 220 gr zelfrijzend bakmeel
- 1/4 theelepel zout
- 4 eetlepels verse aardbeien, zeer fijngesneden en uitgelekt

Bereidingswijze

- De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
- In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen. Zelfrijzend bakmeel met zout vermengen, het botermengsel toevoegen en het geheel grof mengen. Tenslotte de aardbeien erdoor scheppen. Het beslag gelijkmatig over de vormpjes verdelen.
- 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De bakvorm op een rooster zetten en laten afkoelen. Als de muffins zijn afgekoeld de cakejes op een presenteerschaal leggen en eventueel glaceren met glazuur naar keuze.

Login | © Copyright Roelf Kunst 2015 | Ontwikkeld door: Web en App